Jump to content

Paranormal 250c SS316 problems


ParaVapor
 Share

Recommended Posts

I just started having problems with my 250c in SS profile. It works fine with my Mesh Pro RDA, but as soon as I put my Drop on it with quad core fused clapton coils, it won't fire above 25 watts or so, according to device monitor. It did work before, then I bought my mesh rda, and been using that for a few weeks, then went back to the Drop, and it all of a sudden isn't working.

Link to comment
Share on other sites

On 7/15/2018 at 10:12 AM, ParaVapor said:

I just started having problems with my 250c in SS profile. It works fine with my Mesh Pro RDA, but as soon as I put my Drop on it with quad core fused clapton coils, it won't fire above 25 watts or so, according to device monitor. It did work before, then I bought my mesh rda, and been using that for a few weeks, then went back to the Drop, and it all of a sudden isn't working.

Are ohms stable? Can you tell us a bit more about the build and the temp settings you are running it at?

Also what happens if you put it in Watts?

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, ParaVapor said:

I have it built to .12 ohms, and right now, running 40 watts at 475, with a 525 preheat at 125 watt preheat, with punch at 3 or 4.  I'm just getting dry, muted flavor now, when I was running it at like 30-35 watts before, at about 370-390.

Dude this is nothing to do with your device. . Look at your settings! You must understand the parameters you're working with in temp control...

You are using 125 WATTS(which is way too much to begin with) to pre heat to 525 F->as soon as your coil hits 525->it drops down to only using 40 WATTS(which is way too low for .12 ohms) at temp setting of 475 ( 50 degrees lower than your pre heat... That doesn't work)

Try this:

20180718_014913.thumb.jpg.5344fb5a51df26f655c23d1f745911c1.jpg

Get this:20180718_015043.thumb.jpg.b5ec03d762e0e7c3b99fa69d336cda31.jpg

This is with some wire I wrapped myself: SS316L 24g /32g x 3 with 32g-> that's three 24g staggered Clapton cores wrapped by 32g then fused together with another 32g overwrap->for a fused staggered Clapton

20180718_020556.thumb.jpg.fb8d5e71196245457b11021a328f3c83.jpg

Edited by Pphish
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Pphish said:

Dude this is nothing to do with your device. . Look at your settings! You must understand the parameters you're working with in temp control...

You are using 125 WATTS(which is way too much to begin with) to pre heat to 525 F->as soon as your coil hits 525->it drops down to only using 40 WATTS(which is way too low for .12 ohms) at temp setting of 475 ( 50 degrees lower than your pre heat... That doesn't work)

Try this:

20180718_014913.thumb.jpg.5344fb5a51df26f655c23d1f745911c1.jpg

Get this:20180718_015043.thumb.jpg.b5ec03d762e0e7c3b99fa69d336cda31.jpg

This is with some wire I wrapped myself: SS316L 24g /32g x 3 with 32g-> that's three 24g staggered Clapton cores wrapped by 32g then fused together with another 32g overwrap->for a fused staggered Clapton

20180718_020556.thumb.jpg.fb8d5e71196245457b11021a328f3c83.jpg

I tried your settings, was a little too hot for my build, but it was better. I lowered everything a few watts and degrees, and it's  performing much better. does your mod say .042 ohms? And may I ask what theme you are using. I really like that!

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, ParaVapor said:

I tried your settings, was a little too hot for my build, but it was better. I lowered everything a few watts and degrees, and it's  performing much better. does your mod say .042 ohms? And may I ask what theme you are using. I really like that!

I kind of thought it might be and I thought about adding a disclaimer since you said you were using quad cores which def don't need as many watts or as high of a temp.

I would do the set temp between 495-505 with the pre heat temp set to 460_465 I would still give it 80-85 Watts for the set wattage and 95 for pre heat wattage.

As a rule of thumb , set the pre heat temp about 20-30 degrees lower than your set temp and set pre heat wattage about 10-20 watts higher than your set wattage... That way there is no sudden dip in vapor production.

And yes my coils are beefy...I should have used some N80 or kanthal in my build to bring the ohms up; but I used all SS316 and it does read .042 lol.i do not suggest building this low you can get better performance and flavor with higher ohm builds.

Link to comment
Share on other sites

Thanks. I think I think I figured out that I never added the custom 316l profile. I'm about to do that, and see if that works. Thanks for all your help. The setting guidelines have helped a lot with my Mesh Pro, but still can't get my Drop dialed in. Hopefully the custom profile will help.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...