Jump to content

Therion DNA75c BF Temp Control Issue


Badnews69
 Share

Recommended Posts

I have a 0.19 ohm spaced dual coil SS 316L setup in my Therion 75c BF, The highest temp I can achieve is 375F at 35w. Even if I put the wattage to max 75W  I couldn't hit 450-480F.  I check on the device monitor, Also the internal mod resistance was set with a copper shorting plug. I got the same reading that was in the mod that the factory had it set which was 0.01

 

I'm clueless and help appreicated

 

 

 

Snap1.jpg

Link to comment
Share on other sites

BadNews.... it looks like you need to turn up the power (watts), say to 45 or 50..... preheat should be OK at 375F.... From the screenshot after the preheat reaches 375F it shuts down and the power wattage continues.  Your reaching 35 watts of power and the temp is only raising slowly toward your set temp.... raising the wattage to 40/45/or  50 should allow it to reach the set temp of 450F.

Here is a screenshot showing my vape setting the power and preheat to the right settings to get a quick rise during preheat and achieving the set temp quickly.....  Keep working at the settings and you will get there...

 

Untitled.png

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, retird said:

How about a bit more info (like what BadNews gave us).....

I thought I had added a screen, here....

It should be known that 316L TC doesn't show any temp at all.  I have an RMA request in from last Thursday but haven't heard back yet.  They are swamped!  I was in their factory a moth ago and it's obvious.  They still took the time to be personable n stuff.  Real nice folks.

 

5adced5eb99c8_Screenshot2018-04-2216_10_41.thumb.jpg.e708334ca3b5db2cabcbd59b32f0e4af.jpg

Link to comment
Share on other sites

@iambyrdman What Device do you have?   Showing a 4 cell device .....

@Badnews69  Looks much better..... You also could try changingTemperature in Preheat to Punch and  adjust it up toward Hard 5 setting with watts still set to 75 in Preheat.  May get you to Temp a bit faster....

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, retird said:

@iambyrdman What Device do you have?   Showing a 4 cell device .....

@Badnews69  Looks much better..... You also could try changingTemperature in Preheat to Punch and  adjust it up toward Hard 5 setting with watts still set to 75 in Preheat.  May get you to Temp a bit faster....

 

Snap4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...