iambyrdman

Members
  • Content Count

    124
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

12 Good

About iambyrdman

  • Rank
    Senior Member

Personal Information

  • Full Name
    Winston Byrd
  • Location
    Wadsworth, OH (Cleveland area)
  • What DNA product do you own or plan to buy?
    DNA200 DNA75C Want DNA250C

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. iambyrdman

    Cold Solder Cosistant on Evolv Boards

    I got it to work out... My iron does get even Too hot and I am using lead free. I didn't try spot welding this time but the idea makes me want to try it next time. So wish me luck on a quick sale. I'll list it on eBay for $300.
  2. iambyrdman

    Cold Solder Cosistant on Evolv Boards

    I do it like "Analog Box Mods" on YouTube does but they don't stick. My iron is plenty hot. Maybe too hot at times.
  3. I know how to Solder! But I have built 2 other devices and now I'm on a third I plan on selling am am having the same problem I did on the first two. The Evolv board just does not want to except solder properly. I get a little on the iron tip and drag it across and it looks like it's bonding. However just a touch of pressure a it pops right off. Nothing attached to the board. When I search for, "Cold Solder" I'm not the first person to bring it up, except the results are usually after the build is finished and they're having technical problems. What gives? Anyone else see this? It's frustrating. Fire button takes just fine and so does the balance. It's just the 4 primary flat connections. I just bought a spot welder, too bad that wouldn't work because I love how good it works on batteries! Actually, maybe tack a piece of nickle to the board. Those nickle strips Drink Solder! I wonder....
  4. iambyrdman

    No Temperature Reading

    Seems even more out of hand than last try. Why isn't it stopping at set temperature?
  5. iambyrdman

    No Temperature Reading

    I'm using SS316L. I usually build coils where I'll spin more than one wire together but I have found them to be less stable. However I get the same results out of simple round wire builds. At this point I'm wondering if I'm getting bad wire maybe. I should break out an out Uwell Crown and see if that changes anything. It's approved for Replay is why I'm thinking that.
  6. iambyrdman

    No Temperature Reading

    I'm just having a bad luck run. Now this one I built isn't cutting off when it hits temperature...
  7. iambyrdman

    No Temperature Reading

    This is a device I built so I think I know how it works...
  8. iambyrdman

    No Temperature Reading

    I'm getting No Temperature Reading on a Peranormal 250C. Tried restoring defaults. I'm using 316L with this file ~SS316L~.csv . Any thoughts? Here's Device Monitor showing 3 puffs
  9. iambyrdman

    Full Color RGB LED switch: Success!

    That's what I had planned on for a corner before I finally figured out. Bet it works just fine and even a little lighter, little... Perfect. Much more clear that way, thank you!
  10. iambyrdman

    Full Color RGB LED switch: Success!

    I had to put a wire in between the battery and case wall so the door lip would go in. Trying to see how you did it. Any chance you could point to those contact points on an Evolv drawing of the board, just to be sure. LEDs are kinda cool in my world... https://www.dropbox.com/s/0jrywh3jelyrdey/2018-01-24 08.12.48.mp4?dl=0
  11. iambyrdman

    Fire Switch Polarity

    Thanks for that. All hooked up and running. Just having trouble with Case Analyzer and maybe Battery Analyzer. The boards thermostat is saying it's way colder than it is at room temperature. I think board temperature is too high but I don't have any way to tell for sure. When it sat over night those two were not close when first hooked up.
  12. iambyrdman

    Case Analyzer/Thermal Settings

    I think the thermostat on the chip might be screwed. I'm letting it charge so I can Analyze the battery later but I didn't want it to get to warm so I set it front of the fan with the door off and it says the room is 57 degree. That is way wrong. I have a personal weather station with indoor temperature and 4 smart home devices telling me it's closer to 75.
  13. iambyrdman

    Case Analyzer/Thermal Settings

    So, I let it hang out in front of a fan overnight. Then this morning I took it from in front of the fan and let it hang out for 10 minutes or so and pluged it in and ran Case Analyzer again but get the same warning. This is what it plugged in when done this morning. What can I do to get this right? This is the first message that popped up. I noticed the temperature rises when I plugged it in. My room temperature is 77 according to the board. If it's wrong it's only of by 2-3 so I used 77 as room temperature. I think it's lower; could that be the problem?
  14. iambyrdman

    Case Analyzer/Thermal Settings

    That must be my problem. I had been using it to get it down to 50%. If I leave it plugged in overnight it will be fully charged so I'l just stop between 25%-50% when I quit tonight and hook it up in the morning. Does the same go for Battery Analyzer except for start at 100%?
  15. iambyrdman

    Case Analyzer/Thermal Settings

    I ran Case Analyzer and accepted. However when I upload settings to device I get this warning. Should the case start at room temperature. I was also wondering how accurate it would be if I am normally holding it in my hand, not while charging but when using. Is it only testing for charge heat? These are the settings the analyzer plugged in. r