Jump to content

Trouble need help - Check Battery


paulie bee
 Share

Recommended Posts

If batteries are fully charged and installed in series you should not be getting a check battery.  Contact vendor since it is new.  What voltage do you get in Device Monitor in the EScribe Software you have installed on your computer?

EDIT....EDIT.....  CHANGED VIDEO.... THIS ONE IS BETTER....

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/3/2020 at 9:20 PM, paulie bee said:

I just got a odin dna 250.  put multiple batteries in it and get check battery sign on my screen what do I do. new to dna mods mostly unreg devices I use

Hi there, I too am new to DNA devices, however I've learned that certainly with the DNA 250c, you need to set the date and time first before you can do anything.  If you haven't done this, it is probably easier to do via eScribe as it will sync with your Windows clock

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I have the same problem with new CENTAURUS mod (Lost Vape).

I have tried to change several pairs of  new fully charge baterray, but still not working. The mod always read 4% even with freshly full bateray.

After switching several set of baterray, I put back the first set that I tried earlier. Then finally it read 97%.

However after 100 puff or so, the "CHECKED BATTERAY" Error  show up again.

 

My question, is this error caused by software that was not setup properly or  mechanical fault on the mod ?

Link to comment
Share on other sites

I'm going to respond to this but it probably isn't going to do you folks any good as they need to be returned. But I will tell you how to figure out what's most likely at fault. Connect you mod to EScribe and make sure it's set for 2 cell operation. Go to Device Monitor and check the voltage of cells 1 & 2, if one of them is higher than 4.2 volts and the other is real low then the battery management chip has gone south. 

Then if no cells are above 4.2 volts,

The voltages are read from the balance tap at the bottom of the board. Most likely the connections to them is poor for what ever reason.

So the problem could be with the battery sled wiring, see image,

Since these are new they need to be returned where purchased. If that proves too difficult open a ticket with Evolv, perhaps they can help with it.

2 cell wiring.PNG

Check under the battery door, look at that small connection between the cells that makes when the battery door closes, that is the connection to tap #1....might be a problem there.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, harrynice said:

@Mich I just got a Centaurus today and have the same issue - fully charged batteries but have the check battery warning & they are showing at 4%.

Did you manage to resolve?

As dwcrai1 suggest, I returned the mod to the shop and get a new replacement (unfortunately they don't have the colour that I want, so I just got whatever they have in stock}.

@ dwcraig1

thank you for your thorough explanation and suggestions.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

I know this is old but I found a fix. Download Escribe "tool that lets you connect to your device'' and disable usb charging. This fixed it for me, hopefully this can help someone else.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...