BdubH22

Dna250c Error Press Up

Recommended Posts

Hi guys, im looking to find some help on a few issues with my lost vape triade dna250c project sub ohm edition. First and biggest issue the error message i get several times a day. White screen that says Error Press Up. Sometimes it happens when the screen turns off, sometimes it does it inbetween puffs, does it when i update it or try to change the theme. Each time it makes me unlock the device again. Ive reset it back to the default theme and still does it, also my replay function is wonky.. I can change it to replay but i cant hit the save button. Also earlier it went to black screen and wouldnt turn on again until i popped a battery out.. Ive only had the thing for 2 weeks and i did upgrade to the sp35. I did see the soft and hard reset options on escribe but wasnt sure what they do, so would one of these reset the entire chip back to factory? Firmware and all? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, BdubH22 said:

I did see the soft and hard reset options on escribe but wasnt sure what they do, so would one of these reset the entire chip back to factory?

If you meant reboot, you can do either. 

The dangerous option is 'restore defaults', that one will reset back to factory (unless the vendor saved their default values).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the restore defaults option last night and it fixed replay but im still getting the "error press up" message.. I didnt have this problem before i did the service pack upgrade, is there any way to install an older SP/firmware?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, BdubH22 said:

I did the restore defaults option last night and it fixed replay but im still getting the "error press up" message.. I didnt have this problem before i did the service pack upgrade, is there any way to install an older SP/firmware?

Connect to EScribe, tools tab, apply service pack, choose the one that you want. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i tried reinstalling the same service pack but did not work. It was my only option so where do i download service packs from? Cant seem to find anything on the evolv site besides escribe

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think i finally got it figured out and SP33.2 seems to have fixed it  (sp35 =  a dud for now!). Thank you everyone that helped me on this! So I ended up uninstalling escribe and downloading an older version of Escribe from  2015 here

and then i upgraded the Escribe with the link from the 2nd to last post on this page that contains sp33.2, shut Escribe off, restarted the PC and installed 33.2 on my mod. No more white screen saying error press up!!!!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

good to hear u solved it.

At me only put the 1_1_SP33_2_INT.sw-service on my Vapecige, solved it, i don´t have to install other escribe-versions

before i get the "error press up" everytime when the DNA try to go sleep, sometime while uploading with escribe.

Use original config/theme or factory settings, makes no difference.

So for me SP35 is buggy

bye

Share this post


Link to post
Share on other sites

It does it in *between* puffs? (Do you mean in the middle of a puff?)

What theme are you running?

Thanks!

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

It didnt matter what theme i was using. I even tried restoring factory defaults and kept having the same errors with SP35. And it didnt give me the error while i was hitting it but it seemed to randomly thow me the error when the screen timed out (goes black) so sometimes it happened while holding it if i didnt chain vape. Since i downgraded back to SP33.2 i havent had a single issue with anything, not even custom themes! SP35 is flawed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got error press up too directly after sp35 update and check battery error on a brand new triade dna250c. 3 new battery just for him. its weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its really funny this is happening. i have one triade dna250c that does not turn on when batteries are inserted and needs a jump start by connecting the usb cable and then its all fine.. now the new one i got (traide 250c) does not have that problem but the 'error press  up' error but not the others. Having said that i also have a thinkvape finder 250c which has none of these problems including the deep sleep for which they brought out the SP35. anyone think it has something to do with lost vape?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

its hard to tell. first mod was a physical trouble, second mod error press up is the firware(sp35). just go back to sp33 on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you would like to try it, this experimental firmware (SP38) may fix the DNA 250C Error Press Up bug that was introduced in SP35. Let me know if you still get Error Press Up when using it. :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

with SP35 is see this error on some situations, with SP38 it happens after the first long sleep after Update, so i quickly switch back to SP33

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/6/2018 at 3:20 PM, James said:

If you would like to try it, this experimental firmware (SP38) may fix the DNA 250C Error Press Up bug that was introduced in SP35. Let me know if you still get Error Press Up when using it. :)

@James , my mod with SP35 (told you about this earlier) did not exhibit this until after I created a new screen on the Evolv default theme and had it set to 'return to parent'. After changing that option to 'return to main screen' all is fine at SP35. That mod is still at SP35.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now