dwcraig1

Moderators
  • Content Count

    1,798
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    57

Everything posted by dwcraig1

  1. dwcraig1

    controllo temperatura 316L DNA 75

    Here I am using Device Monitor in EScribe. The cold ohms and live ohms are what I'm most interested in seeing. Note there is a change in resistance from cold to hot around 18% or so. If you are getting a similar change in resistance and still jumping from TC to wattage then there could be a couple reasons. 1. TCR value in not correct for the wire material. 2. Bad connection between the board and coil. Post a screen shot like mine, this was done with Windows Snipping Tool.
  2. dwcraig1

    controllo temperatura 316L DNA 75

    @Matteo Galdi, could you describe your wire and coil for us? Also a print screen of Device Monitor while firing would be helpful as well.
  3. dwcraig1

    controllo temperatura 316L DNA 75

    Sorry but I'm not understanding your problem. Is it that your mod is switching from temperature mode to wattage mode as soon as you press the fire button? Or is it some thing else? Originally I thought it was because you had "Temperature-Dominant box checked but decided I was probably mistaken so I the deleted my earlier post. I'm including pictures of "Temperature-Dominant both on and off.
  4. dwcraig1

    Discharge Profil Question

    Am I reading this right? You have four 1550 mAh LiPo cells wired in parallel? Using Device Monitor while firing coil you will see your voltage drop. That will give the info needed. If the wiring of the pack is up to it that sounds like it has a potential of over 100 amp output. You might consider adding a 35 amp miniature blade automotive fuse and holder between the pack and board if there is room. Not to protect the board but to protect the user, man that is a lot of power. I like it.
  5. dwcraig1

    buttons do nothing. can't fire

    Check to see if the button on the board is clicky. Look at 5 and 6 for solder bridging them.
  6. dwcraig1

    TFV16

    Nichrome by any other name is still Nichrome. I had to look up what a TFV16 was.
  7. dwcraig1

    buttons do nothing. can't fire

    This is the first time that I hear about this particular problem, others have had a problem with mod not coming out of deep sleep or had no connection to battery. Perhaps someone else has some ideas but you should contact Evolv for a remedy. https://helpdesk.evolvapor.com/index.php?a=add&category=1
  8. dwcraig1

    buttons do nothing. can't fire

    Also if you haven't already do a hard reboot either with EScribe or take the battery out and put it back in.
  9. dwcraig1

    buttons do nothing. can't fire

    When connected to EScribe it fires the coil normally? How about posting a screen shot of Device Monitor while firing? Like this one.
  10. dwcraig1

    DNA 200 chip

    A DNA250 has the same physical dimensions. Edit: DNA200 board available here: https://www.evolvapor.com/shop https://downloads.evolvapor.com/dna200.pdf https://downloads.evolvapor.com/dna250.pdf
  11. dwcraig1

    Protovapor DNA 75C

    Perhaps this will be of some help: https://www.protovapor.com/wp-content/uploads/2018/11/XPV75C-Instructions-V1.1.pdf
  12. dwcraig1

    Escribe not recognizing mods

    Perhaps something here might be of some help: https://appuals.com/fix-usb-device-not-recognized-on-windows-10/ Also maybe have a look at your UEFI/Bios settings pertaining to USB ports.
  13. dwcraig1

    **** Evolv

    I don't know if they used a JST plug to attach the battery sled to the balance tap on board or not but most likely they soldered the wires on. It looks as if the battery tap is not connected. If you are unable to check this yourself I suggest you start a ticket with Evolv rather than sending it back to China.
  14. dwcraig1

    **** Evolv

    Then regardless of results connect to EScribe and go to Device Monitor and note what the voltage of each cell reports and post it here.
  15. dwcraig1

    **** Evolv

    Connect to EScribe , go to Mod tab then Battery tab. Check to see that the correct number of cells is listed, if not change it to the correct amount and upload setting to device. I believe yours has 3 cells.
  16. dwcraig1

    **** Evolv

    I'm wondering if you have an early version of Escribe that doesn't work with the color boards, other than that?
  17. dwcraig1

    Triade 250c wont go past 250 watts!

    No problem as long as they are in your FW folder, if not download earlier service packs and they will be put in there. Tools/Apply Service Pack at top left of EScribe to flash it. Just pick the one that you want.
  18. dwcraig1

    OEM and retail 250C Chip

    https://downloads.evolvapor.com/dna250color.pdf I have no idea about lights, perhaps someone will chime in. The battery tap configurations are in the data sheet. I solder bridge mine right on the board......or you can wire it. Generally the boards are the same, there are some exceptions like Vaporshark and others that remove parts of the buttons or add daughter boards. 2 x2xxxx is same as 2 18650's, you may want to change the discharge profile but that should not be necessary. Which of your mods is the donor? I'm guessing the Vapecige squonk, the board from mine is in another mod.
  19. dwcraig1

    OEM and retail 250C Chip

    #1 and 2
  20. dwcraig1

    Triade 250c wont go past 250 watts!

    Are you using US or International firmware, it will matter?
  21. dwcraig1

    Low resistance build

    Only when the material greatly differs for the known TCR values, but Replay should not be affected much by that, only TC. Keep in mind that I'm just a member like yourself (but forum moderator) and not an Evolv Tech. I just got my first color board last Christmas and only messed with Replay a few times in the last couple of months........but I do read the forum a lot.
  22. dwcraig1

    Low resistance build

    Are these pre-made coil?
  23. dwcraig1

    Low resistance build

    You might give this setting a try, change to "dubious coils" and upload to device. Easy to try and put back if it doesn't work out.